panelarrow

jaxonoffe.se

För dig som gillar hundar

Att skaffa sig hund

Något som många gör idag är att skaffa sig hund. För de flesta så är det en genomtänkt handling och man kanske länge har funderat på detta och nu så var det ett läge i livet som gjorde beslutet enklare. Man bör vara säker på att man har den tid det tar att ha hund.

Man får räkna med att 24 timmar om dygnet ta hand om sin hund. Den klarar sig när den vuxit upp ett par timmar på egen hand men det allra bästa är om den kan få sällskap även under arbetstid. Vissa kan få ta med sig sin hund på sin arbetsplats men alla har inte den förmånen. Idag så finns det hunddagis där man kan lämna in sin hund under den tid man inte själv kan ta hand om den. Det gäller att man har den tiden det kräver att ha hund och man kanske får offra annat för sin fyrbenta vän.

Så klart så behöver man en del saker för att kunna ha hund. Framförallt saker som gör att man kan gå ut och gå promenader. Ett koppel är det första man skaffar sig till sin hund. I de flesta fall så beror det på hunden vilket typ av koppel som man köper. En hund som drar mycket i kopplet kan uppleva det bekvämare med en hundsele och i och med detta drar mindre. Det gäller att man tränar sin hund från den är valp att inte dra i kopplet, men det kan vara lättare sagt än gjort.