panelarrow

jaxonoffe.se

För dig som gillar hundar

Lek med din hund – skaffa leksaker

Din hund behöver bra näring och kärleksfullt hem. Men hundar i alla åldrar mår bra av att leka. Tillbringa en stund varje dag med att leka med din hund. Lekstunder ger motion, men stimulerar även din hund mentalt. Den enklaste leken kan vara en härlig upplevelse för din hund. Klicka här för tips på leksaker.

Lekfulla aktiviteter

En del hundar älskar att springa och jaga saker. Leksaker som boll, frisbee eller en mjuk leksak passar perfekt. Många hundar gillar att springa efter exempelvis en hundboll och putta den tillbaka till dig med nosen. Välj en storlek på bollen så att din hund kan plocka upp den med munnen. Bollen ska dock inte vara så liten att din hund kan svälja den. Sätt regler för leken, markera början och slutet på lekstunden, exempelvis genom att bli lugn i ditt kroppsspråk.

Favoritleksaker

Ett stort utbud med leksaker kan göra en hund osäker så det är bättre att begränsa det till några få favoritleksaker. Låt din hund träna hela kroppen i en dragkamp. Kampleksaker finns i en mängd olika utförande, exempelvis trasor, bollar och rullar. Dra lite lagom hårt i leksaken och släpp sedan så att din hund vinner den. Många använder kampleksaker som en belöning för hunden.