panelarrow

jaxonoffe.se

För dig som gillar hundar

Passande foder för mindre hundar

Kanske har du precis som jag en liten hund i familjen. Då vet du säkert också att små hundar ibland kan ha svårt att äta foder som inte specifikt är framtaget för att passa deras storlek. Foderbitarna kan vara för stora eller för hårda för att passa din lilla hund.

Komplett näring för den lilla hunden

Många fodersorter innehåller spannmål. Spannmål används i många fall för att fylla ut fodret. Detta leder till att näringsinnehållet blir lägre än i ett foder som inte innehåller spannmål. Satsa gärna på ett foder vars främsta ingrediens är någon form av protein. Ett foder med till exempel anka som huvudingrediens är ett bra drag om du har en liten hund. Ett sådant foder gör att du kan vara säker på att hunden får i sig all näring som den behöver.

Storleken är viktig

Många små hundar får kämpa för att äta torrfoder eftersom storleken på bitarna ofta är i största laget. Du kan underlätta för din lilla hund genom att köpa hem ett foder där bitarna är anpassade efter små munnar. Det finns foder som är fungerar även för de absolut minsta raserna. Lägg din beställning på nätet för att vara säker på att du får hem ett foder som är anpassat för just din hund.